Pihkassa.fi

Kuru Talvi 16v

Täst se lähtee!

Moro moro ja tervetuloa seikkailulle jakamaan matkaani kohti metsäammattilaisuutta!

Olen Laura, kohta kolmekymppinen pirkanmaalainen metsien ahkera viihdekäyttäjähippi, jonka leipä tulevaisuudessa toivottavasti tulee myös metsästä.

Opiskelen ensimmäistä vuotta Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Ylöjärven Kurun toimipisteessä metsäalan perustutkintoa, metsäkoneenkuljettajan koulutusohjelmassa. Tarkoituksena olisi valmistua keväällä 2022 ja antaa näyttö hakkuukoneesta, mutta aika näyttää mihin taidot taipuvat ja elämä vie!

Blogin ei ole tarkoitus olla metsätalousblogi, joka keskittyy vain talousmetsiin ja niiden hoitoon ja koneelliseen puunkorjuuseen, vaan yläotsikkona on metsä ja aion kirjoittaa kaikesta mikä metsään liittyy. Koska itse olen monipuolisesti kiinnostunut metsästä aina konehommasta retkeilyyn, metsänomistukseen ja siellä touhuamiseen, on loogista, että myös täältä löytyy kaikille metsästä kiinnostuneille jotakin luettavaa, oli öljyinen motokuski tai aarniometsän siimeksessä riippumatossa lekotteleva hippi (tai miksei yhdistelmä, niin kuin meitsi!), pyrkimyksenä onkin tehdä aihetunnisteista niin loogiset ja helposti löydettävät, että jossei metsäkoneen telankiristyspostaukset kiinnosta, mutta vegaanisten retkiruokien testipostaus kiinnostaa, voi aihealueiden välillä navigoida helposti ja viettää aikaa vain tiettyjen aihealueiden parissa.

Blogin missiona on lisätä tietoisuutta metsäteollisuudesta kansantajuisesti niille, joille vihreä kulta ei ole vielä tuttua ja fiilistellä metsää harrastepaikkana ja monimuotoisuuden lähteenä niille, jotka ehkä näkevät vain metsän talouspuolen. Käydään blogin alkutaipaleella läpi jokamiehenoikeuksia, kansallispuistoetikettiä ja retkeilyvarustuksia ja pohdiskellaan, että mitäs kaikkea siellä metsässä voisi harrastaa marjanpoimimisen lisäksi. Tarkoituksena on valottaa myös do-it-yourself-metsänhoitoa tuoreille metsänomistajille tai metsänomistuksesta haaveileville ja kaivella vastauksia milloin mihinkin askarruttavaan ajankohtaiseen ja ajattomaan asiaan.

Koska en ole vielä millään mittapuulla ammattilainen, aion pyytää myös asioista enemmän tietäviä vieraskyniksi, pyydän konsultaatiota itseäni fiksummilta, googlaan helkkaristi, nyin maikkoja hihasta ja pidän yllä ikuista kyselyikää. Otan myös kehitysideoita ja kritiikkiä avoimin mielin vastaan.

Niin kuin sivupalkista voi nähdä, ei mun tarvitse taivaltaa matkaani yksin, vaan olen saanut onnekseni pari yhteistyökumppania! Matkaani kohti metsäammattilaisuutta sponssaa metsäyhtiö UPM. Yhteistyö lähti alun perin, kun kirjoitin Mimmit sijoittaa -mediaan artikkelin metsäsijoittamisesta yhteistyössä UPM:n kanssa ja kemiat kohtasivat. UPM kysyi, voisinko kirjoitella heille tulevaisuudessakin esimerkiksi vieraskyniä. Heitin pallon takaisin ja ehdotin jo takaraivossa kyteneen kokonaisen metsäblogin perustamista, ja he suureksi ilokseni innostuivat ideasta ja tässä sitä vihdoin ollaan! Ensimmäisen postauksen äärellä.

Toinen yhteistyökumppani on Metsätrans-lehti. Metsätrans on metsäkoneurakointiin ja puutavara-autoiluun erikoistunut lehti kaikille, joita puun liikuttelu kannolta tehtaalle kiinnostaa. Lehden voi tilata näppärästi sivupalkin linkistä, ja saattaa olla, että lehden sivuilla näkyy tulevaisuudessa myös jonkun tulevan motokuskihipin tekstejäkin.

Tänne blogin puolelle tulee laajempia, informatiivisempia juttuja ja kouluarkea, kuulumisia ja sitä klassista ”saatanan työmaata” saa seurattua helpoiten somesta. Blogin instagram seurantaan @pihkassablog ja twitteristä löydyn @pihkassa.

Postausehdotukset, ruusut, risut, yhteistyö- ja vieraskynäidikset osoitteeseen laura@pihkassa.fi!

Eli luvassa faktaa, fiilistelyä ja hassuttelua rennolla otteella, yhdessä kompastellen kohti tulevaisuudessa siintävää metsäammattilaisuutta.

Jos metsähorinan lisäksi sijoittaminen kiinnostaa niin sijoitusaiheisia tekstejäni voi lukea säännöllisesti myös

2 kommenttia artikkeliin ”Täst se lähtee!”

  1. Varaudu jatkuvaan treffipyyntöjen tulvaan. Kurussa oli aikanaan nuorehko nainen yhtä harvinainen näky kuin liito-orava ja niistä parista hassusta tappelivat kaikki miehet/pojat verissä päin. Toki miesaineskin on noilla seuduilla vähän sellaista ja tälläistä. Autonrassaajista narkkeihin.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sivupalkki tähän.